Badam Coklat

3 suku cawan gula icing
½ cawan marjerin
1 biji telur
tepung gandum secukupnya
badam biji secukupnya(bakar dalam oven)
badam hancur secukupnya

coklat cooking
mangkuk kertas kecil(hitam)

Cara-cara Putar marjerin dengan gula icing hingga kembang. Masukkan telur putar lagi. Masukkan tepung gandum dan gaul sehingga menjadi doh. Ambil adunan tadi dibuat bulat dan dibuat lubang ditengahnya untuk dimasukkan badam biji tadi kemudian letakkan adunan tadi dalam mangkuk kertas. Apabila sudah siap bakar hingga masak. Biskut yang sudah dibakar dicelupkan kedalam coklat cooking yang telah diwapkan terlebih dahulu. Kemudian taburkan badam hancur ke atas biskut yang sudah dicelup dengan coklat tadi.

sumber : http://resepi.mesra.net/
Biskut Badam Bermadu

Bahan-bahan
250 gm mentega
100 gm gula
20 gm susu segar
360 gm tepung
150 gm badam,

dicincang halus
5 gm serbuk penaik
Sedikit gula aising untuk hiasan

Cara-cara

Pukul mentega bersama gula hingga kembang dan lembut. Masukkan madu, susu, tepung, badam dan serbuk penaik. Pukul lagi hingga sebati. Ambil sedikit adunan dan bentukkan seperti bulan sabit.
Susun di dalam dulang yang telah dilengser dengan sedikit mentega dan bakar 15 minit pada suhu 180'c.
Tabur gula aising pada biskut sebelum dihidangkan.

sumber : http://resepi.mesra.net/